Rusia ar putea tăia 5% din bugetul Apărării în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moscova se pregăteşte să aplice cea mai mare reducere a bugetului Apărării din era Putin, în condiţiile problemelor economice pe care le traversează Rusia, anunţă agenţia de stat RIA, citată de Reuters.

Ministrul-adjunct al Apărării din Rusia, Tatiana Shevtsova, a anunţat duminică că bugetul ministerului va fi redus cu 5% în 2016, ceea ce ar reprezenta cea mai mare tăiere de la instaurarea lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte al ţării, în anul 2000.

Măsura va trebui aprobată de preşedintele rus, însă este probabilă în condiţiile în care Ministerul Finanţelor a cerut o reducere a cheltuielilor cu 10% la nivelul ministerelor.

Reducerea ar însemna şi o stagnare a planului de modernizare a armatei ruse anunţat de Putin în 2011, atunci când era prim-ministru, care vizează cheltuirea a 23 de miliarde de ruble pentru procurarea de echipament şi tehnică militară nouă până în 2020.

Economia Rusiei s-a contractat cu 3,7% în 2015 pe fondul sancţiunilor impuse de Occident în urma anexării Crimeei în 2014 şi a scăderii dramatice a preţului petrolului, iar o altă scădere de 1% este preconizată pentru anul 2016.

În 2015, Rusia a avut un buget al Apărării echivalent sumei de aproximativ 81 de miliarde de dolari.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite