Rusia acuză România de „ascunderea atrocităţilor comise de batalioanele naţionale împotriva populaţiei civile”, în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE / Ministerul rus de Externe.
Foto: EPA-EFE / Ministerul rus de Externe.

Rusia condamnă, de asemenea, „linia Bucureştiului” ce constă în „furnizarea de arme, echipamente şi alte tipuri de asistenţă pentru regimul de la Kiev.

„Partea rusă respinge hotărât încercările lipsite de temei ale părţii române de a da în mod nefondat vina pentru crimele de război din Ucraina asupra Rusiei şi condamnă linia Bucureştiului de ascundere a atrocităţilor comise de batalioanele naţionale împotriva populaţiei civile, precum şi pentru furnizarea de arme, echipamente şi alte tipuri de asistenţă pentru regimul de la Kiev”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, citat de agenţia rusă de ştiri TASS.

Mesajul Ministerului rus de Externe a fost transmis, az 13 mai, cu ocazia declarării a zece angajaţi ai ambasadei României la Moscova ca persona non grata. Măsura, conform Ministerului rus de Externe, a fost un răspuns la decizia luată de România pe 5 aprilie de a expulza zece diplomaţi ruşi.

„Pe 13 mai, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, Cristian Istrate a fost invitat la Ministerul de Externe al Rusiei, unde i s-a înmânat o notă de la minister prin care se declară zece angajaţi ai ambasadei României la Moscova persona non grata", se menţiona în comunicatul Ministerului.

Pe 5 aprilie, autorităţile române au declarat 10 angajaţi ai ambasadei Rusiei la Bucureşti persona non grata.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a precizat că Moscova consideră expulzarea diplomaţilor ruşi din România „ca parte a unei campanii a Statelor Unite şi ai aliaţilor săi de discreditare a operaţiunii speciale ruse în Ucraina”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite