Rotaţie de cadre la Kremlin. Şeful administraţiei prezidenţiale ruse a demisionat şi a fost înlocuit cu nepotul unui fost comunist eston de rang înalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Ivanov a condus administraţia prezidenţială rusă timp de aproape cinci ani FOTO Arhivă
Serghei Ivanov a condus administraţia prezidenţială rusă timp de aproape cinci ani FOTO Arhivă

Şeful administraţiei prezidenţiale a Federaţiei Ruse, Serghei Ivanov, şi-a dat demisia joi şi a fost înlocuit în post cu adjunctul său, nepotul unui fost comunist eston de rang înalt.

Potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin, însuşi Serghei Ivanov a cerut să fie înlocuit în post.

„Îmi amintesc foarte bine că dumneavoastră (Serghei Ivanov, n. red.) aţi solicitat să fiţi şef al administraţiei prezidenţiale timp de trei ani. Din acest motiv înţeleg dorinţa de a schimba postul. Contez foarte mult pe faptul că veţi folosi toate cunoştinţele şi experienţa dumneavoastră pentru a lucra eficient în noul post“, a spus vineri dimineaţă Putin în cursul unei întrevederi cu Ivanov.

Serghei Ivanov, în vârstă de 63 de ani, a condus administraţia prezidenţială a Federaţiei Ruse timp de aproape cinci ani, în perioada decembrie 2011- august 2016.

El îl va consilia de-acum pe liderul de la Kremlin în probleme de mediu, ecologie şi transporturi.

Noul şef al administraţiei prezidenţiale a Federaţiei Ruse va fi Anton Vaino, un diplomat în vârstă de 44 de ani născut la Tallinn, în Estonia.

Anton Vaino

Anton Vaino, în spatele lui Putin FOTO epl.delfi.ee

Anton Vaino este nepotul fostului prim-secretar al Partidului Comunist Eston Karl Vaino. El a absolvit Instititutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova şi, înainte de a se alătura administraţiei prezidenţiale, a lucrat la Ambasada Rusiei de la Tokyo.

Karl Vaino, născut în 1923 la Tomsk, a condus Partidul Comunist Eston în perioada 1978-1988.

Potrivit lui Putin, Serghei Ivanov este cel care l-a recomandat pe Anton Vaino în calitate de succesor în funcţia de şef al administraţiei prezidenţiale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite