Roman Abramovici va trebui să dezvăluie sursele de provenienţă a averii sale dacă vrea să-i fie prelungită viza de Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roman Abramovici FOTO Getty Image
Roman Abramovici FOTO Getty Image

Pentru a-i fi prelungită viza britanică, Roman Abramovici va fi nevoit să arate provenienţa averii sale şi să demonstreze legalitatea acesteia, care este estimată de Forbes la circa 11 miliarde de dolari, scrie publicaţia britanică The Telegraph.

Presa britanică scrie, citând o sursă din anturajul lui Abramovici, că autorităţile britanice nu au prelungit omului de afaceri viza de investitor. Autorităţile din Marea Britanie ar putea să-i ceară afaceristului dezvăluirea originii sau a surselor de provenienţă a veniturilor sale în schimbul prelungirii vizei.

Motivul ar fi faptul că au fost înăsprite condiţiile de eliberare a vizelor pentru toţi antreprenorii străini. Viză de investiţii Tier 1 se poate elibera pentru 40 de luni şi o poate primi persoana care investeşte în economia Marii Britanii circa două milioane de lire sterline, scrie Vedomosti.

Viza precedentă a lui Ambramovici a expirat în aprilie curent, scrie BBC. Din acest motiv, Roman Ambramovici nu ar putut participa la meciul clubului său de fotbal Chelsea.

Jurnaliştii britanici susţin că în momentul în care a expirat viza, Abramovici nu se afla pe teritoriul Marii Britanii, acesta fiind nevoit să depună o nouă cerere.

Purtătorul de cuvânt al executivului brtanic a explicat că, din 2014-2015, de când s-au schimbat condiţiile de primire a vizei britanice de investiţii, numărul doritorilor de a obţine viză a scăzut cu circa 84%. 

Oameni din anturajul miliardarului spun că nu este vorba despre un refuz al autorităţilor britanice, ci de o tergiversare a procedurilor. Roman Abramovici este considerat unul dintre apropiaţii preşedintelui rus Vladimir Putin căruia i-ar fi şi făcut cadou un iaht de 35 de metri.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, a declarat că problema privind cerinţele Marii Britanii adresate omului de afaceri Roman Abramovici de a dezvălui sursa capitalurilor sale în schimbul prelungirii vizei britanice nu ţine de competenţa Kremlinului. „Nu este problema noastră. Se fac solicitări suplimentare şi, probabil, în acest caz, persoana care a aplicat pentru viză trebuie să tragă concluziile în ce măsură aceste cerinţe sunt legale, nu noi” – a declarat Peskov.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite