Răzbunarea lui Putin. Armata rusă susţine că a lovit fabrica de lângă Kiev folosită pentru producerea rachetelor care au scufundat crucişătorul „Moskva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crucişătorul Moskva din Flota Mării Negre FOTO EPA-EFE
Crucişătorul Moskva din Flota Mării Negre FOTO EPA-EFE

Rusia a bombardat peste noapte o fabrică din Kiev despre care susţine că a produs rachetele care au provocat scufundarea crucişătorului „Moskva”, în timp ce Kremlinul a promis că va intensifica atacurile asupra capitalei ucrainene, relatează Daily Mail.

Exploziile care s-au auzit în noaptea de joi spre vineri în regiunea Kiev au fost consecinţa unui atac cu rachete de croazieră ce a venit drept ripostă şi răzbunare după pierderii crucişătorului „Moskva” despre ucrainenii au susţinut că l-au lovit cu rachete. Acesta s-a scufundat între timp în ce era dus spre port.

Atacurile aeriene din cursul nopţii au vizat o fabrică de la periferia capitalei, „Vizar” ce producea rachete anti-navă, a transmis vineri Ministerul rus al Apărării.

Mai multe explozii s-au auzit la Kiev la câteva ore după ce ucrainenii susţin că au tras două rachete  asupra navei amiral „Moskva” a Flotei Mării Negre. Moscova spune însă că a luat foc muniţia de la bord şi că incidentul e în curs de „investigare”.

Ministrul rus a  mai transmis şi că armata rusă va continua să riposteze cu mai multe atacuri asupra Kievului, drept răspuns la atacurile ucrainene pe teritoriul Rusiei.

Un sat din regiunea de graniţă a Rusiei cu Belarus, care găzduieşte o bază militară, a fost lovit joi -  explozii având loc la un depozit de muniţie şi o instalaţie de petrol din Belgorod, dar şi de-a lungul unei linii ferate din apropiere.

Imaginile de la Belgorod, la primele ore ale zilei de vineri, au arătat rachete antiaeriene pe cer, sugerând că urmau să lanseze noi atacuri.

Între timp, armata a susţinut că a doborât un elicopter Mi-8 ucrainean implicat în atacul asupra regiunii Briansk, de lângă Cernihiv.

Ucraina nu a recunoscut că a efectuat astfel de lovituri, dar nici nu a negat că a fost în spatele lor. 

„Numărul şi amploarea loviturilor cu rachete asupra ţintelor din Kiev vor creşte ca răspuns la orice atac terorist sau acte de sabotaj pe teritoriul rus comise de regimul naţionalist de la Kiev”, a declarat ministerul rus al apărării într-un comunicat.  

Exploziile au survenit la câteva ore după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că Moscova, nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, s-a scufundat în timp ce era remorcată după ce a fost grav avariată. Se spune că Putin ar fi fost extrem de furios şi a decis să răzbune atacul asupra „Moskva”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite