Război comercial ruso-ucrainean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ucraina rusia

Rusia intenţionează să introducă o serie de sancţiuni comerciale împotriva Ucrainei, inclusiv o creştere a taxelor la importul de ciocolată, cărbune şi sticlă de provenienţă ucraineană , scrie publicaţia „Ekonomicina Pravda“, citând surse din cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).



Potrivit publicaţiei, sancţiunile reprezintă un răspuns al Moscovei la introducerea de către guvernul de la Kiev a unor taxe vamale la importul de automobile, în scopul de a proteja astfel industria auto din Ucraina. OMC, însă, a acuzat autorităţile ucrainene de încălcarea regulilor organizaţiei.

Potrivit regulamentelor OMC, membrii organizaţiei care sunt afectaţi de aceste măsuri protecţioniste ale Kievului au, la rândul lor, dreptul de a impune taxe vamale pentru produsele ucrainene. Rusia a prezentat OMC o serie de estimări, din care reiese că introducerea acestei taxe auto de către Ucraina va prejudicia exportul de automobile ruseşti cu 328 de milioane de dolari.

Prin urmare, Moscova susţine că îşi rezervă dreptul de a impune o taxă vamală de 0,1 euro pe kilogramul de ciocolată ucraineană, de 15% asupra importurilor de sticlă şi 54% în cazul importurilor de cărbune.
 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite