Război civil în Rusia. Piloții ruși au refuzat să tragă în coloanele Wagner. Reacția mercenarilor după discursul lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful Statului Major al Federației Ruse a dat ordin să se ridice avioanele și să deschidă focul asupra coloanelor de „wagnerieni” care se plimbau printre mașinile pașnice și printre camioane, a declarat liderul organizației Wagner, Evgheni Prigojin, într-un nou mesaj audio.

Mercenari Wagner pe străzile din Rostov pe Don Foto Profimedia
Mercenari Wagner pe străzile din Rostov pe Don Foto Profimedia

Prigojin a adăugat că Ministerul Apărării al Federației Ruse a trimis recruți pentru a bloca drumurile, potrivit acestuia, nu au opus rezistență și „s-au dat deoparte”.

„Dacă iese cineva în cale, îi vom distruge pe toți. Mergem până la capăt”, a subliniat el.

Grupul Wagner a reacționat pe Telegram după discursul televizat al lui Vladimir Putin: „Putin a luat decizia greșită. Tot ce e mai rău pentru el. În curând vom avea un nou președinte în Rusia”. Lovitura de stat a fost reală...

La solicitarea Procuraturii Generale al Federației Ruse, rețeaua de socializare „Vkontakte” a început să blocheze mesajele liderului mercenarilor.

Pe 23 iunie, Evgheni Prigojin a acuzat Ministerul Apărării al Rusiei de un atac cu rachete asupra taberelor PMK lui Wagner.

După ce șeful Grupului Wagner a anunțat un „marș al justiției” împotriva „răului săvârșit de conducerea militară a Rusiei”, mass-media ostilă a răspândit diverse informații despre agravarea situației de pe teritoriul rus.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite