Putin va avea un nou consilier pentru probleme internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul pentru probleme internaţionale al Kremlinului, Iurii Uşakov, îşi va părăsi postul după patru ani de activitate, urmând să fie înlocuit cu Dmitri Peskov, actualul purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează „Kommersant“.

Iurii Uşakov, în vârstă de 69 de ani, urmează să fie numit ambasador într-un stat european, spune o sursă citată de „Kommersant“. El a mai deţinut această funcţie în trecut, fiind reprezentant al Rusiei la OSCE în perioada 1996-1998 şi ambasador al Rusiei în SUA în perioada 1998-2008. Pe timpul mandatului de preşedinte al lui Dmitri Medvedev, în perioada 2008-2012, Uşakov a asigurat postul de şef adjunct al Administraţiei Prezidenţiale Ruse.

Noul consilier pentru probleme internaţionale al lui Putin urmează să fie Dmitri Peskov, în vârstă de 48 de ani, un diplomat de carieră absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii de Stat din Moscova.

La rândul său, Dmitri Peskov va fi înlocuit în post cu Andrei Denisov, actualul ambasador al Rusiei în China, notează „Kommersant“.

Peskov afirmă, însă, că informaţia nu este adevărată. Potrivit lui, este vorba de un „simplu zvon“.

În ultimul timp, „Kommersant“ a tot anunţat rotaţii de cadre la vârful puterii ruse, iar acestea s-au adeverit în cele din urmă.

Putin efectuează în acest an o amplă rotaţie de cadre. După ce a dispus în primăvară înfiinţarea Gărzii Naţionale şi l-a numit la conducerea acesteia pe fostul său bodyguard Viktor Zolotov, l-a promovat la începutul lui august la şefia Administraţiei Prezidenţiale Ruse pe discretul diplomat şi funcţionar de stat Anton Vaino în locul fostului KGB-ist Serghei Ivanov.

Totodată, Putin l-a transferat la sfârşitul lui septembrie pe preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus), Serghei Narîşkin, la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SVR), în locul său fiind numit şeful adjunct al Administraţiei Prezidenţiale Ruse Veaceslav Volodin.

Putin intenţionează astfel să aducă în solda sa o nouă generaţie de „siloviki“, în contextul pregătirii pentru obţinerea celui de-al patrulea mandat de preşedinte la alegerile din 2018.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite