Putin nu este în contact cu realitatea: „Războiul arată că e mai nebun decât se credea“, spune un opozant rus

0
Publicat:

Leonid Volkov, șeful de cabinet al lui Aleksei Navalnîi, susține că războiul din Ucraina arată că Putin este mai nebun decât se credea anterior, avertizând că liderul rus nu este „în contact cu realitatea”, relatează Business Insider.

Evaluarea despre cât de nebun este Putin a fost greșită
Evaluarea despre cât de nebun este Putin a fost greșită

Volkov a avertizat că supraviețuirea lui Navalnîi ar putea depinde de „importanța” lui pentru Putin ca monedă de schimb.

Supraviețuirea lui Aleksei Navalnîi este în pericol, potrivit liderul de cabinet al opozantului rus, care avertizează că președintele rus Vladimir Putin este și mai nebun.

Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, echipa lui Navalnîi credea că Putin nu ar vrea să riște să-l vadă pe liderul opoziției murind în închisoare, deoarece lumea urmărea îndeaproape subiectul și Kremlinul se temea că va fi acuzat.

Dar consilierul principal al lui Navalnîi, Leonid Volkov, a declarat pentru The Guardian războiul lui Putin în Ucraina le-a schimbat viziunea asupra liderului rus.

Evaluarea noastră despre cât de nebun este Putin de fapt a fost greșită”, a spus Volkov, subliniind că liderului rus „nu-i pasă de sancțiuni, de reacția internațională”.

Războiul din Ucraina a făcut din Putin a izolat Rusia atât din punct de vedere economic, cât și politic. Țări din întreaga lume au condamnat războiul, și au impus sancțiuni fără precedent asupra statului invadator - Rusia. Și în ciuda faptului că ofensiva nu a mers bine nici pentru forțele ruse, care au suferit pierderi uimitoare pe parcursul conflictului, Putin nu a dat semne că renunță la obiectivul său de a subjuga Ucraina.

Dar dacă Putin va apela vreodată la negocieri pentru a pune capăt războiului, Volkov are speranța că Navalnîi ar putea fi văzut ca o monedă de schimb.

"Aparent Putin nu este foarte în contact cu realitatea, dar chiar și el se gândește la posibile scenarii viitoare. În astfel de circumstanțe, Navalnîi este o potențială monedă de schimb. Acest lucru ar putea fi, de asemenea, important", a spus Volkov.

Navalnîi, care a continuat să îl critice pe Putin în timp ce a fost întemnițat, și a cerut proteste în masă împotriva războiului din Ucraina, a declarat săptămâna trecută că a fost transferat în izolare.

În potări pe Twitter, transmise cu ajutorul unui intermediar, Navalnîi a îndemnat oamenii să facă campanie împotriva războiului din Ucraina și împotriva lui Putin „cu orice ocazie”.

Starea de sănătate a liderului opoziției ruse a fost o sursă constantă de îngrijorare în timpul petrecut în închisoare. Volkov și-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea lui Navalnîi  și capacitatea de a continua să comunice acum că se află în izolare.

Acum, trebuie să recunosc, situația este foarte proastă, pentru că acum comunicarea lui cu lumea exterioară este foarte limitată, iar sănătatea lui este pusă în pericol și starea lui fizică s-ar putea înrăutăți”, a spus Volkov. „Trebuie să vorbim în continuare despre Navalnîi”, a adăugat el.

Navalnîi, care este cel mai proeminent critic al lui Putin, a fost otrăvit cu un agent neurochimic în august 2020. Putin a fost acuzat pe scară largă pentru incident, care aproape l-a ucis pe Navalnîi. Liderul rus a negat orice implicare.

După ce a primit tratament în Germania timp de câteva luni după otrăvire, Navalnîi s-a întors la Moscova la începutul anului 2021 și a fost arestat. Liderul opoziției ruse a fost aruncat în spatele gratiilor sub câteva acuzații în spatele cărora, întreaga lume a spus că se află motivate politice. Întemnițarea lui Navalnîi a dus la proteste în masă în 2021. În iunie anul trecut, Volkov a declarat pentru Insider că Putin a fost „prost” să-l arunce pe Navalnîi în închisoare, deoarece l-a transformat pe militant anticorupție într-un simbol pentru ruși.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite