Putin neagă că l-a spionat pe Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin neagă informaţiile precum că dispune de informaţii compromiţătoare despre Donald Trump şi acuză administraţia Obama că încearcă să îl submineze pe preşedintele ales american prin răspândirea de acuzaţii false.

Într-o conferinţă de presă organizată astăzi, Putin a calificat informaţiile privind dosarul compromiţător pe care l-ar avea Moscova despre Trump drept un efort al preşedintelui în exerciţiu Barack Obama de a „submina legitimitatea preşedintelui ales“, în pofida victoriei „convingătoare“ a acestuia, transmite AP, potrivit news.ro.

El susţine că unele voci vor să „organizeze un Maidan la Washington“, o referire la presupusul rol pe care l-ar fi jucat Statele Unite în organizarea protestelor de la Kiev, care au dus la îndepărtarea de la putere a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici, în februarie 2014.

Întrebat dacă deţine filmuleţe de natură sexuală compromiţătoare cu Trump, Putin a dat asigurări că este vorba de un „fals“.

BuzzFeed a publicat un document de 35 de pagini, redactat de un fost spion britanic, în care erau menţionate presupuse comportamente compromiţătoare ale lui Trump şi presupuse legături ale sale cu persoane din Rusia.

Trump a dat asigurări că toate informaţiile publicate de presă sunt false şi a acuzat agenţiile de informaţii de practici care amintesc de Germania nazistă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite