Putin îi ironizează pe liderii europeni pentru „dependența” de SUA. „Dacă li se spune mâine: Am decis să vă spânzurăm...”

0
Publicat:

Televiziunea de stat rusă a prezentat duminică, 16 iunie, o înregistrare în care preşedintele rus Vladimir Putin îi ironizează pe politicienii europeni, pe care îi descrie drept total dependenţi de SUA.

Vladimir Putin FOTO AFP
Vladimir Putin FOTO AFP

„Dacă li se spune mâine: Am decis să vă spânzurăm pe toţi, ei vor întreba un singur lucru, plecându-şi ochii: 'Putem să facem asta cu frânghii fabricate la nivel local?' ", a spus Putin, citat de agenţia de ştiri TASS.

„Cred că asta va fi un fiasco pentru ei pentru că este foarte puţin probabil ca americanii să refuze un contract atât de mare pentru industria lor textilă", a adăugat Putin.

În acelaşi timp, a spus Putin la televiziunea rusă, specialiştii ruşi vor analiza armele NATO capturate în războiul împotriva Ucrainei şi le vor utiliza pentru a-şi ameliora propriile sisteme militare.

„Cred că reprezintă o oportunitate să le analizăm să vedem dacă există ceva care poate fi aplicat în ţara noastră, de ce nu?", a declarat Putin la televiziune într-un material difuzat duminică.

Minimalizează contraofensiva ucraineană

„Toate tentativele duşmanului de a străpunge apărarea noastră (...), în special utilizând rezerve strategice, nu au reuşit în timpul întregii perioade de ofensivă. Duşmanul nu a obţinut niciun succes", a apreciat Putin.

Într-un interviu pentru canalul de televiziune Rossia-1, difuzat duminică, el a declarat că situaţie este "pozitivă" pentru forțele ruse de pe front.

"Trupele noastre dau dovadă de eroism. În mod neaşteptat pentru adversar, ele trec chiar la ofensivă în anumite sectoare şi capturează poziţii mai avantajoase", a afirmat liderul rus.

Vineri, şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a recunoscut că contraofensiva Kievului nu „avansează" "atât de repede", dând asigurări că aliaţii occidentali nu pun presiune asupra Kievului în această chestiune.

Declanşată în iunie cu susţinerea armelor grele livrate de Occident, contraofensiva progresează lent în faţa trupelor ruse care au avut timpul de a-şi instala apărări solide, în special câmpuri de mine, şi dispun în continuare de o importantă putere de foc pentru a lovi forţele ucrainene.

Duminică, statul major ucrainean a afirmat că operaţiunile ofensive în direcţia Melitopol şi Berdiansk, două oraşe ocupate de Rusia în sudul Ucrainei, continuă.

Mai devreme în cursul săptămânii, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a afirmat marţi că trupele ruse au reuşit un avans de 1,5 km în adâncime pe o porţiune a frontului în apropiere de Lîman, în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite