Putin are noi arme cibernetice pentru a submina democrația în Occident

0
Publicat:

Într-un interviu acordat cotidianului „The Times“, Oleksîi Danilov, consilierul pentru securitate națională al Ucrainei, a declarat că inteligența artificială a permis Rusiei să își intensifice substanțial campaniile de dezinformare, menite să semene dezbinare și să influențeze opinia publică, și că Moscova are acum unități specifice dedicate fiecărei țări care organizează alegeri în Europa.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Anterior, Moscova s-a bazat pe armate de lucrători care răspândesc manual dezinformarea online de la o „fabrică de troli” din Sankt Petersburg pe platforme de socializare precum Telegram, Twitter, Facebook și Instagram. Acum, doar „doi sau trei” agenți ar putea crea „zeci de mii” de conturi false care par autentice, a declarat Danilov. 

Rețeaua de informatori și agenți a Moscovei este atât de extinsă încât este imposibil de eradicat interferența rusă, a declarat Danilov. „Studenți, soții, turiști – toți sunt folosiți de Rusia pentru a-și îndeplini ordinele în străinătate”. FSB, serviciul de securitate al Rusiei, emitea, de asemenea, contracte pentru bandele criminale europene, o relație care a fost facilitată de apariția criptomonedelor, a spus el.

„Acesta a fost modul de operare al KGB-ului și este cazul și astăzi, când folosesc o combinație de bande criminale europene pentru a-și face treaba împreună cu ofițeri instruiți. Există infractori care stau la Kremlin și folosesc infractori pentru a la face treburile murdare. Țara este condusă pe baza criminalității”. Danilov a declarat că, în cadrul operațiunilor sale de ciber-spionaj împotriva Ucrainei, agenții ruși răspândesc în prezent 166 de milioane de mesaje de dezinformare pe platforme precum Telegram, Facebook, Instagram și Twitter în fiecare săptămână. Dintre acestea, 36 de milioane săptămâna trecută au avut ca scop discreditarea înalților oficiali ucraineni; 23,5 milioane au avut ca scop divizarea unității politice și militare; 51 de milioane au avut ca scop demoralizarea armatei și 55 de milioane au avut ca scop demoralizarea publicului.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite