Putin, amenințări pentru „răuvoitorii” vor să destabilizeze Rusia. „Trebuie să facem orice pentru a-i împiedica”

0
Publicat:

Vladimir Putin a declarat vineri, la o şedinţă a Consiliului rus de Securitate, că „răuvoitorii” îşi intensifică eforturile de destabilizare a Rusiei şi i-a îndemnat pe membrii cabinetului său să nu permită acest lucru „sub nicio formă”, relatează TASS.

Vladimir Putin, noi amenințări FOTO: Profimedia
Vladimir Putin, noi amenințări FOTO: Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a sugerat să se dezbată „modalitățile de a asigura securitatea Rusiei, în acest caz, securitatea politică internă”, ținând cont de eforturile depuse și intensificate de „răuvoitori” cu scopul de „a zdruncina situația internă a Rusiei”.

„Astăzi, vom aborda aceste probleme care ţin de asigurarea securităţii Rusiei, în acest caz fiind vorba de securitatea politică internă”, a anunţat Putin în debutul şedinţei Consiliului rus de Securitate, care s-a desfăşurat prin videoconferinţă.  

„Trebuie să facem orice pentru a-i împiedica să facă acest lucru în orice circumstanțe”, a subliniat Putin.

El a menţionat în context ca fiind „extrem de importante” relaţiile dintre cele 190 de grupuri etnice din Federaţia Rusă, după ce, în martie, Moscova a scos în afara legii Forumul Popoarelor Libere post-Rusia, o organizaţie fondată de activişti ai opoziţiei care pledează pentru independenţa multiplelor grupuri etnice din Rusia.  

„Pentru Rusia, aceste probleme sunt extrem de importante. Avem 190 de grupuri etnice în țară”, a spus Putin. În cadrul reuniunii actuale este necesar să se abordeze „aceleași probleme în ceea ce privește securitatea”, a spus el.

Putin a cerut în mod repetat Rusiei să se unească în faţa „ameninţărilor existenţiale” din partea Occidentului, dar s-a confruntat ocazional cu animozitatea grupurilor etnice care se simt vizate în mod special de campania de mobilizare a Moscovei.

Autorităţile ruse nu ar trebui să permită ca securitatea politică internă a ţării să fie perturbată, având în vedere eforturile intensificate ale răuvoitorilor depuse „pentru a destabiliza situaţia din interiorul Federaţiei Ruse”, a spus Putin. „Şi noi trebuie să facem totul pentru a-i împiedica să facă acest lucru, în orice circumstanţe”, a subliniat Putin în faţa membrilor cabinetului său de securitate.

Putin i-a invitat apoi să-şi spună punctul de vedere pe Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), şi pe ministrul de interne Vladimir Kolokolţev, dar discuţiile nu sunt publice.

La reuniune au participat preşedinta Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Valentina Matvienko, preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, şeful Administraţiei Prezidenţiale, Anton Vaino, vicepreşedintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, directorul Serviciului Federal de Securitate, Aleksandr Bortnikov, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patruşev, ministrul apărării, Serghei Şoigu, ministrul de Interne, Vladimir Kolokolţev, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite