Putin a anunţat că Rusia construieşte două uzine care vor produce sisteme de apărare antiaeriană S-400

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Reuters
FOTO Reuters

În cadrul unei emisiuni televizate, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că în Rusia vor fi construite două uzine noi pentru producţia de sisteme de apărare antiaeriană S-400 Triumf, scrie „Vocea Rusiei”.

„În prezent, în esenţă, am început să construim două uzine noi pentru producţia de sisteme moderne se apărare antiaeriană S-400 care sunt căutate ca pâinea caldă de clienţii noştri din întreaga lume”, a declarat joi Vladimir Putin în cadrului „Dialogului în direct” cu cetăţenii.

De asemenea, Putin a anunţat că armata rusă va fi înzestrată cu avioane de a cincea generaţie. „Avionul de vânătoare T-50 de generaţia a cincea trebuie să fie produs în serie şi să intre în dotarea armatei în anul 2016”, a declarat preşedintele Rusiei. El a subliniat că acest avion depăşeşte după mulţi parametri concurentul său principal – avionul de luptă F-35.

Preşedintele a mai menţionat că avionul deja este testat şi recent a efectuat cu succes un zbor din Komsomolsk pe Amur (Extremul Orient al Rusiei) în partea europeană a Rusiei.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a intrat joi la ora locală 12.00 (ora 11.00, ora României), în „Dialog în direct” cu conaţionalii. Este a 11-a oară când Putin intră în direct cu populaţia rusă şi prima oară în timpul acestui nou mandat prezidenţial. Cu patru zile înainte de eveniment a început să funcţioneze un centru de telefonie, care a preluat apelurile, SMS-urile şi mesajele electronice către preşedinte. „Vocea Rusiei” spune că numărul mesajelor către Putin a ajuns la 1,5 milioane.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite