Propagandă de război: Liderul cecen Ramzan Kadîrov susţine că începe o „operaţiune specială concretă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramzan Kadirov primit de Vladimir Putin la Novo Ogariovo FOTO EPA-EFE
Ramzan Kadirov primit de Vladimir Putin la Novo Ogariovo FOTO EPA-EFE

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al Kremlinului, susţine că urmează o „operaţiune specială concretă” în Ucraina şi le cere trupelor ucrainene să se predea, transmite presa rusă.

„Acum începe o operaţiune specială concretă, de-acum va exista un rezultat concret.  Dacă cineva nu a reuşit să scape, fugiţi, abandonaţi-vă poziţiile. Fugiţi unde se află trupele federale: veţi fi primiţi, hrăniţi şi cinstiţi”, susţine liderul cecen.

Ramzan Kadîrov pare a fi unul dintre principalii comunicatori ai Kremlinului în legătură cu războiul din Ucraina.

Liderul cecen a susţinut în câteva rânduri că s-a deplasat în Ucraina de la începutul aşa-zisei „operaţiuni militare speciale” şi a anunţat adesea „succese” militare. De exemplu, liderul cecen a anunţat de 26 de ori căderea Mariupolului de la începutul lui martie, dar acest oraş de la Marea Azov încă este controlat parţial de armata ucraineană. 

Partea ucraineană contestă adesea propaganda dusă de Kadîrov, precum şi importanţa paramilitarilor sale pe front, numindu-i „trupele TikTok”, o referire la faptul că se descurcă mai bine la mesaje pe reţelele de socializare decât la lupte.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite