Prigojin: Bătălia de la Bahmut va fi „un punct de cotitură”. Rușii și ucrainenii suferă pierderi grele

0
Publicat:

Șeful companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, susține că bătălia de la Bahmut va fi „un punct de cotitură” favorabil Rusiei în războiul din Ucraina.

Prigojin filmându-se în apropiere de Bahmut FOTO Profimedia
Prigojin filmându-se în apropiere de Bahmut FOTO Profimedia

Într-o nouă declarație de uz propagandistic, Prigojin, supranumit „Bucătarul lui Putin”, spune că Wagner este „afectată grav” de bătălia de la Bahmut, dar nu la fel de grav ca armata ucraineană, care ar fi „distrusă”.

El insistă că această bătălie va fi „un punct de cotitură”, pentru că „la final va rămâne doar armata rusă”.

Forțele armate ruse „distrug forţele străine” care ajută Ucraina şi care „vor să pună Rusia în genunchi”, continuă Evgheni Prigojin.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a semnalat în raportul său zilnic că mercenarii Wagner ar fi ocupat deja complexul metalurgic AZOM din Bahmut. Instalaţiile și tunelurile acestui complex au servit drept tranşee pentru soldaţii ucraineni care apără oraşul, asediat de trupele ruse încă din vara anului trecut.

Pe de altă parte, serviciul militar de informaţii britanic a semnalat miercuri că trupele ucrainene au reuşit să împingă înapoi trupele ruse de pe una din principalele rute de aprovizionare la Bahmut.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite