Poligonul Siria: armata rusă a testat un tanc de recunoaştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul mobil de recunoaştere PRP-4A Argus, care a intrat recent în dotarea armatei ruse, a apărut pe frontul din Siria, relatează presa rusă.

Conform „Vesti Mordovii“, acest tanc de recunoaştere este supus unor teste în Siria.

Presa rusă laudă dotările acestui dispozitiv, apreciind că este unul dintre cele mai bune din categoria sa.

PRP-4A Argus cântăreşte 13,8 tone şi are un echipaj de patru persoane. Este înarmat cu o mitralieră PKTM de calibrul 7,62 mm şi poate atinge o viteză maximă de 65 de kilometri pe oră pe teren şi 7 kilometri pe oră în apă. De asemenea, are un radar care permite identificarea cu precizie a ţintelor inamice chiar şi în condiţii de ceaţă, ploaie, ninsoare sau fum. Telemetrul său laser poate calcula distanţa până la o casă sau un deal situate într-o rază de 25 de kilometri, iar echipajul poate comunica cu postul de comandament până la o distanţă de 50 de kilometri, chiar şi când tancul este în mişcare. Tancul este dotat cu dispozitive de vedere pe timp de noapte şi este protejat cu sistemul de bruiaj Ştora, folosit şi pentru T-90.

Conform unor experţi militari, PRP-4A Argus va fi îmbunătăţit în funcţie de rezultatele sale din Siria.

Ruşii au testat diferite arme şi echipamente militare în Siria, printre ele numărându-se echipamanetul de luptă Ratnik-2, avioanele de luptă Su-35S şi Su-35SM, bombardierele Su-34 şi Su-24M, avionul cu reacţie Su-25SM, bombardierele strategice Tu-160, Tu-22M3 şi Tu-95MS, precum şi elicopterele de atac Ka-52, Mi-24, Mi-35 şi Mi-28.

Armata rusă luptă în Siria începând din 30 septembrie 2015 de partea liderului regimului de la Damasc Bashar al-Assad.

RusiaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite