„Până la 30 de ruși sunt uciși odată”. Putin se confruntă cu pierderi uriașe pe front, pentru că aruncă haotic în luptă soldați nepregătiți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia aruncă soldați neantrenați în linia frontului pentru a secătui resursele ucrainene, însă se confruntă cu pierderi uriașe de forță de muncă. Cu toate acestea, Kremlinul continuă să își intensifice atacurile, înainte de venirea iernii.

Soldați ruși pe front FOTO: Profimedia
Soldați ruși pe front FOTO: Profimedia

The Times a publicat un reportaj dintr-o secțiune a liniei frontului unde rușii își lansează ofensiva zilnică la primele ore ale dimineții.

Potrivit serviciilor secrete americane, lunile august și septembrie au fost cele mai sângeroase luni de război de până acum, cu peste 1.200 de ruși uciși și răniți în fiecare zi. Se crede că Rusia își intensifică atacurile acum, înainte de venirea iernii, când condițiile grele vor face mai dificile atacurile infanteriei și ale blindatelor, scrie dialog.

Andriy, un parașutist care face parte din una dintre brigăzile aeropurtate care apără linia de lângă Kurakhove, un oraș din regiunea Donețk, estimează că între 20 și 30 de ruși sunt uciși în timpul fiecăruia dintre atacurile lor zilnice asupra poziției companiei sale, căzând sub o ploaie de mitraliere și bombardamente.

Cum reușește să câștige teren în Rusia

Oricât de sinucigașă ar fi, strategia nu este lipsită de efect. În ultimele două luni, Rusia a câștigat teritoriu într-un ritm nemaiîntâlnit din 2022, cu 318 mile pătrate capturate în acest timp, potrivit organizației de informații open-source Black Bird Group.

Oamenii pe care îi trimit în aceste raiduri nu sunt adevărate unități de luptă și sunt prost pregătiți. Dar totuși, ne epuizează rezervele de muniție și de fiecare dată unul dintre băieții noștri este fie rănit, fie ucis. Uneori, unul dintre ei se furișează de partea noastră și se ascunde într-o centură de pădure. Atunci trebuie să ne petrecem restul zilei căutându-i și apoi eliminându-I. Din nou, scopul tuturor acestor acțiuni este de a ne epuiza resursele și de a crea o diversiune. Este rudimentar, dar funcționează. În urmă cu două săptămâni au reușit să avanseze 500 de metri”, a declarat Andriy, un soldat profesionist din Kiev care s-a alăturat armatei în 2021 și este acum comandant adjunct al companiei sale. 

Kurakhovo, unde brigada lui Andriy este staționată din ianuarie, este în prezent scena celor mai grele lupte de pe întregul front de 600 de mile (965 de kilometri).

O treime din toate rapoartele privind ofensivele rusești din ultimele zile au venit din acest oraș, a declarat la sfârșitul săptămânii Statul Major al Ucrainei.

Kurakhovo, un important centru energetic și logistic, se află la 56 km sud de Pokrovsk, care a fost, de asemenea, sub un atac constant începând din vară.

Cucerirea celor două orașe ar oferi platforma necesară pentru o ofensivă asupra restului regiunii Donețk, din care aproximativ o treime este încă controlată de Ucraina. Kurakhovo este distrus treptat sub loviturile rusești. Potrivit administrației locale, aproximativ 70 % din toate clădirile sunt fie distruse, fie deteriorate.

Trădătorii care lucrează pentru Rusia sunt, de asemenea, un motiv de îngrijorare. Aproximativ 1.000 de persoane dintr-o populație inițială de 20.000 au ales să rămână.

„Aproape toți localnicii pe care i-am întâlnit ne susțin. Dar trebuie să ne mutăm în permanență pozițiile, pentru că sunt unii care le dau coordonate rușilor”, a declarat Nazar Voytenkov, membru al serviciului de presă al Brigăzii 79.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite