Oficialii de la Moscova ironizează anunțul Suediei cu privire la un război cu Rusia: „Submarinele rusești pescuiesc acolo de mulți ani”

0
Publicat:

Senatorul rus Alexei Pușkov ironizează anunțul referitor la un posibil război făcut de oficialii suedezi.

Sumbarinele rusești „pescuiesc” în apropiere de Suedia, spune Pușkov
Sumbarinele rusești „pescuiesc” în apropiere de Suedia, spune Pușkov FOTO mil ru jpg

Avertismentele privind războiul exprimate de guvernul suedez și oficialii din Ministerul suedez al Apărării la conferința anuală Folk och Försvar din Sälen nu au trecut neobservate în Rusia, fiind comentate de mass-media controlată de Kremlin și de la unul dintre apropiații lui Putin, senatorul Alexei Pușkov.

"Mulți au spus-o înaintea mea, dar să o spun cu forța funcției mele: ar putea fi război în Suedia", a spus ministrul suedez al Apărării Civile, Carl-Oskar Bohlin, iar comandantul suprem Micael Bydén a repetat aceeași idee.

"Trebui să înțelegem cât de serioasă este cu adevărat această situație și că oamenii, până la nivelul individual, se pregătesc mental", a spus Bydén.

În replică, senatorul rus Pușkov, președinte al comitetului de informații din Senatul de la Moscova, a afirmat într-o postare pe Telegram că Suedia este una dintre țările din Europa cu cea mai mare paranoia anti-rusească.

Senatorul rus Alexei Pușkov îi ironizează pe oficialii suedezi
Senatorul rus Alexei Pușkov îi ironizează pe oficialii suedezi FOTO unimedia.info

"Suedia este una dintre primele țări din Europa în ceea ce privește nivelul de paranoia anti-rusească. Submarinele rusești pescuiesc acolo de mulți ani, iar pentru unii, aceasta a devenit ocuparea principală", a scris Pușkov pe Telegram.

Potrivit acestuia, avertismentul lui Bydén despre un posibil război este același tip de "nonsens" pe care Suedia îl promovează de mulți ani.

"Se pare că astfel încearcă să confere Suediei o importanță geopolitică pe care nu o are. Uneori pare că unii militari suedezi, precum și jurnaliști, visează aproape la război", a adăugat el.

"Se pare că nu se pot liniști de la înfrângerea de la Poltava", a adăugat senatorul pro-Putin, referindu-se la înfrângerea suedezilor din 1709 de la Poltava, care a marcat punctul de cotitură decisiv în Marele Război Nordic și începutul ascensiunii Rusiei la statutul de mare putere.

Pușkov a fost criticat pentru sprijinul său puternic față de politicile autoritare și represive ale guvernului rus și a fost acuzat de propagandă și răspândirea dezinformărilor.

El se află și pe lista persoanelor sancționate de SUA din 2014 și a ajuns pe listele de sancțiuni occidentale în 2022 în legătură cu războiul din Ucraina, scrie Euractiv.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite