Ministrul rus al Apărării, tras pe dreapta. Comandanții implicați în războiul din Ucraina îi raportează direct lui Putin, susțin serviciile secrete britanice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza problemelor armatei ruse în războiul împotriva Ucrainei, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, este acum marginalizat de președintele rus Vladimir Putin, care este informat direct de comandanții care sunt implicați direct în războiul din Ucraina, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de luni, citând presa rusă independentă care sesizează eșecul pe care l-a avut șeful armatei ruse.

Vladimir Putin și Serghei Șoigu la parada navală a Marinei ruse FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin și Serghei Șoigu la parada navală a Marinei ruse FOTO EPA-EFE

Serviciile secrete britanice afirmă că rușii bat pasul pe loc, în timp ce ofițerii și soldații ruși cu experiență militară probabil că îl ridiculizează în mod obișnuit pe Șoigu pentru ineficiența cu care a condus armata.

Ministerul britanic al apărării consideră că Șoigu s-a luptat mult timp pentru a-și depăși lipsa de experiență militară, deoarece și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în sectorul construcțiilor și în cadrul ministerului situațiilor de urgență.

Declarația lui Serghei Șoigu, că trupele ruse încetinesc acțiunile ofensive din Ucraina pentru a proteja civilii este o dezinformare deliberată, în condițiile în care cel puțin șase generali ruși au fost demiși deoarece nu au avansat destul de repede, afirma ministerul britanic al apărării în evaluarea de vineri.

Putin a devenit conștient de situația reală din Ucraina privind „operațiunea militară specială” pe care a lansat-o la 24 februarie în momentul în care problemele nu mai puteau fi băgate sub preș și a trecut la consultări direct cu generalii săi, care au experiență în Siria și în alte zone fierbinți.

La începutul lunii iulie, Putin l-a stânjenit public pe Șoigu sugerând că nu are cu adevărat nevoie de informările sale, spunând că generalul-colonel Aleksandr Pavlovici Lapin, comandantul grupului central de trupe în timpul invaziei Ucrainei, și generalul de armată Surovikin Serghei Vladimirovici, comandantul grupării sudice de trupe, i-au raportat deja despre evoluția „operațiunii speciale militare”.

Cu toate acestea, nu se știe ce rol mai are Șoigu, iar surse apropiate Statului Major General al Forțelor Armate Ruse spun, de asemenea, că deciziile privind unele numiri cheie în ministerul rus al apărării sunt deja luate fără a se ține cont de părerea lui Șoigu.

Un exemplu în acest sens este numirea generalului-colonel Mihail Teplinski în funcția de comandant al trupelor aeropurtate în luna iunie a acestui an, Șoigu având o atitudine ostilă față de el după ce a îndrăznit să nu fie de acord cu ministrul la o întâlnire.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite