Ministrul rus al apărării dispune dublarea producţiei de rachete de înaltă precizie

0
Publicat:

  Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a salutat miercuri creşterea semnificativă a producţiei de noi modele de sisteme de rachete cu lansarea multiplă pentru efortul de război din Ucraina, în timpul unei vizite la o companie producătoare de rachete în regiunea Moscovei, relatează EFE.

serghei soigu tw png

În cursul acestei vizite la corporaţia „Armament tactic de rachete”, Şoigu a dat ordin pentru dublarea producţiei de rachete de înaltă precizie, transmite RBC.ru, citat de Agerpres. 

„Activitatea noastră comună dă rezultate, se înregistrează o creştere a producţiei. (Acest tip de armament) este extrem de solicitat în zona operaţiunii militare speciale” (aşa cum numeşte Moscova războiul pe care l-a declanşat în Ucraina, n.red.), a declarat el în timpul unei vizite la o fabrică a corporaţiei ruse KVRT, conform unei înregistrări video postate pe contul de Telegram al Ministerului rus al Apărării.

Şoigu a subliniat că această companie se situează în avangarda industriei de apărare ruse în ceea ce priveşte productivitatea, exprimându-şi speranţa că ritmul de producţie nu numai că va fi menţinut în 2024, dar „va creşte în unele direcţii”.

Cu această ocazie, directorul general al corporaţiei, Boris Obnosov, i-a prezentat ministrului un raport cu privire la activitatea companiei, care în ultimele şase luni şi-a dublat producţia de arme de înaltă precizie şi a mărit producţia unora dintre armele sale de la 3,5 până la 5 ori.

„Creşterea producţiei s-a datorat modernizării companiei, angajării de personal suplimentar, creşterii productivităţii şi implementării unui program de lucru 24 de ore din 24, 7 zile din 7”, a declarat Obnosov, potrivit căruia uzina a beneficiat de sprijinul specialiştilor din alte fabrici ale corporaţiei.

În timpul turului prin uzină, Şoigu a avut ocazia să vadă noile modele de rachete a căror producţie în serie a început ca parte a „dezvoltării operaţionale şi modernizării armelor de înaltă precizie”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.  

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite