Miliardarii ruşi sunt presaţi de autorităţi să investească în spaţiu, după zborul istoric al lui Richard Branson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Şeful Roscosmos, Dimitri Rogozin îi presează pe miliardarii ruşi să ia exemplu de la americani şi să investească în călătoriile spaţiale.

Branson şi cinci angajaţi Virgin Galactic au călătorit în spaţiu, ieri, şi au experimentat câteva minute de imponderabilitate la o altitudine de 86 de kilometri la bordul navei VSS Unity. 

Sper că într-o zi, miliardarii noştri vor începe să-şi cheltuiască banii nu pe iahturi obişnuite, ci pe dezvoltarea tehnologiilor spaţiale şi a cunoştinţelor despre spaţiu", a scris Dimitri Rogozin pe Twitter, scrie The Moscow Times.

Sectorul spaţial al Rusiei a fost încercat de scandaluri care vizează construirea unor rampe de lansare Vostochny în Orientul Îndepărtat, dar şi de corupţia oamenilor care se află în sistem.

Agenţia spaţială Roscosmos a anunţat că va trimite un miliardar japonez, Yusaku Maezawa, şi un producător de film, Yozo Hirano, pe Staţia Spaţială Internaţionlaă (ISS) la bordul unei nave spaţiale ruse pe 8 decembrie. Separat, Roscosmos declară că va trimite şi o actriţă împreună cu un regizor pe ISS, în octombrie, pentru a filma un lungmetraj coprodus de Rogozin care speră să rivalizeze cu parteneriatul pe care îl are NASA cu starul hollywoodian Tom Cruise.

Deşi l-a lăudat pe Branson, Rogozin a subliniat, de asemenea, că miliardarul şi echipajul său nu au depăşit frontiera spaţială recunoscută la nivel internaţional cunoscută sub numele de linia Karman.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite