Mercenarii Wagner, înregimentați în mare parte în Garda Națională a Rusiei

0
Publicat:

Mercenarii Wagner au fost incluși în mare parte în Garda Naţională a Rusiei și sunt conduși de Pavel Prigojin, fiul răposatului oligarh Evgheni Prigojin, estimează serviciile secrete britanice.

Mercenari Wagner la Rostov-pe-Don FOTO Profimedia
Mercenari Wagner la Rostov-pe-Don FOTO Profimedia

După moartea lui Evgheni Prigojin, produsă la 23 august în urma unui accident aviatic misterios, o mare parte din mercenarii Wagner au fost integrați în Garda Naţională a Rusiei sub conducerea lui Pavel Prigojin. Alți mercenari s-au alăturat cel mai probabil companiei militare private Redut, care numără circa 7.000 de luptători, afirmă Ministerul britanic al Apărării în raportul de duminică asupra evoluției războiului din Ucraina.

Evgheni Prigojin a murit la două luni după ce a organizat o răzmeriță împotriva conducerii militare de la Moscova. Vladimir Putin a denunțat această acțiune și a calificate-o drept o „trădare”.

Conform serviciilor secrete britanice, regimul Putin exercită în prezent un control mai mare asupra activităţilor Wagner şi asupra fostului său personal.

La 1 noiembrie, liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al Kremlinului, a anunțat că medicii Wagner s-au alăturat forțelor sale paramilitare. Anterior, el vorbise despre încorporarea a 170 de mercenari Wagner.

Pavel Prigojin, în vârstă de 25 de ani, ar fi singurul moștenitor al fostului șef al companiei militare private Wagner.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite