Medvedev: Rachetele ruseşti vor fi înzestrate cu complexe de străpungere a scutului antirachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medvedev a luat scutul american din Europa la ţintă
Medvedev a luat scutul american din Europa la ţintă

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat forţelor militare să elaboreze măsuri pentru distrugerea, dacă va fi necesar, a mijloacelor de informaţii şi comandă ale sistemului de apărare antirachetă american din Europa.


„Am ordonat forţelor militare să elaboreze măsuri pentru distrugerea, dacă va fi necesar, a mijloacelor de informaţii şi comandă din sistemul de apărare antirachetă", a spus Medvedev.

„În legătură cu continuarea construirii scutului antirachetă american în Europa, rachetele balistice strategice, care intră în dotarea trupelor ruseşti de rachete cu destinaţie strategică şi Forţelor Navale, vor fi înzestrate cu complexe de străpungere a scutului antirachetă şi noi blocuri de luptă de înaltă eficienţă", a declarat miercuri preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, citat de postul de radio Vocea Rusiei.

În plus, el a menţionat că „dacă aceste măsuri nu vor fi suficiente, Federaţia Rusă va amplasa în vestul şi sudul ţării sisteme de luptă moderne, care să asigure distrugerea componentei europene a scutului antirachetă american. Unul dintre aceşti paşi va fi instalarea complexului de rachete „Iskander" într-o zonă specială din Kaliningrad".

Liderul de la Kremlin a ordonat armatei să intensifice acoperirea obiectivelor forţelor nucleare strategice în cadrul creării sistemului de apărare aeriano-cosmică. Medvedev a mai anunţat că Rusia se poate retrage din Tratatul START în urma recentelor evoluţii privitoare la scutul antirachetă NATO din Europa, informează RIA Novosti.

„Având în vedere legătura strânsă dintre armamentele strategice ofensive şi defensive, ţara noastră poate avea motive să se retragă din START. Acest lucru este în spiritul tratatului", a explicat Medvedev. În baza Tratatului START, Rusia şi SUA pot deţine maxim 1.550 de ogive nucleare.

Potrivit Departamentului de Stat, SUA aveau la 1 septembrie 822 rachete balistice terestre şi navale desfăşurate, precum şi bombardiere echipate cu 1.790 de ogive nucleare, în timp ce Rusia are 516 rachete balistice şi 1.566 ogive nucleare.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite