Medicul care a susţinut că Navalnîi nu a fost otrăvit cu Noviciok a reapărut la trei zile după dispariţia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Murahovski răspunzând la întrebările jurnaliştilor despre internarea lui Aleksei Navalnîi la Spitalul de Urgenţă din Omsk FOTO EPA-EFE
Aleksandr Murahovski răspunzând la întrebările jurnaliştilor despre internarea lui Aleksei Navalnîi la Spitalul de Urgenţă din Omsk FOTO EPA-EFE

Aleksandr Murahovski, unul dintre medicii din Omsk implicaţi în cazul Aleksei Navalnîi, a reapărut luni, la trei zile după ce fusese dat dispărut în timpul unei partide de vânătoare.

Aleksandr Murahovski a plecat vineri cu un vehicul off-road dintr-o bază de vânătoare din regiunea Omsk şi a dispărut în pădure.

Autorităţile ar fi fost sesizate în legătură cu această dispariţie şi ar fi lansat o operaţiune de căutare cu un elicopter, drone, membri ai serviciilor de urgenţă şi voluntari.

Însă, potrivit Guvernului regional din Omsk, preluat de presa rusă şi de Reuters, Murahovski a ieşit singur din pădure, luni, undeva în apropierea satului Baslîi.

Medicul a fost examinat la spitalul districtual Bolşevskoi, ca măsură de precauţie, precizează RIA Novosti.

Aleksandr Murahovski este medicul care a anunţat în faţa camerelor de televiziune că opozantul Aleksei Navalnîi nu a fost otrăvit cu Noviciok. La nici trei luni de la acest episod, medicul a fost promovat în postul de ministru al Sănătăţii pentru regiunea Omsk.

Alţi doi medici care l-au tratat pe Navalnîi la Omsk în august anul trecut au murit între timp, iar un al treilea s-a transferat la un alt spital.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite