Mai multe sate din Rusia au rămas fără curent electric după un atac ucrainean (guvernator)

0
Publicat:

O dronă ucraineană a lovit marţi o substaţie electrică din regiunea de graniţă rusă Kursk, întrerupând curentul în şapte localităţi, a anunţat guvernatorul regiunii. Un bombardament care face ecou celor ale Rusiei împotriva infrastructurii Ucrainei, notează France Presse, citată de Agerpres.

Atac cu dorne ucrainene în Rusia. FOTO arhivă Profimedia
Atac cu dorne ucrainene în Rusia. FOTO arhivă Profimedia

„Dimineaţa, o dronă ucraineană a lansat un dispozitiv exploziv asupra unei substaţii electrice din satul Snagost, raionul Korenevski. Şapte localităţi au fost lipsite de curent", a scris guvernatorul Roman Starovoit pe Telegram.

Snagost este situat la aproximativ cincisprezece kilometri de graniţa cu Ucraina.

Niciun locuitor nu a fost rănit", a precizat el, adăugând că echipe lucrează pentru a restabili curentul.

Rusia a lansat, iarna trecută, atacuri asupra infrastructurii critice din Ucraina, privând în mod regulat milioane de ucraineni de căldură, apă şi electricitate.

Rusia, acuzată că şi-a reluat „teroarea energetică"

Prim-ministrul ucrainean Denis Şmigal a acuzat, săptămâna trecută, Rusia că şi-a reluat „teroarea energetică" vizând infrastructura electrică şi zone de producţie sau stocare a combustibilului.

Infrastructura energetică a fost lovită, pentru prima dată în şase luni, de o salvă de rachete de croazieră, provocând întreruperi de curent în mai multe regiuni ucrainene.

La rândul său, Ucraina a atacat cu drone şi artilerie ţinte de pe teritoriul Rusiei ca parte a contraofensivei sale de eliberare a teritoriilor ocupate.

Oficialii ucraineni nu au precizat însă dacă plănuiau să atace infrastructura electrică a Rusiei.

Ucraina a reuşit săptămâna trecută să lovească cu rachete sediul Flotei Ruse de la Marea Neagră, în Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014,  în condițiile în care apărarea antiaeriană dă semne de slăbiciune, potrivit AFP.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite