Lukoil îşi vinde benzinăriile din Ungaria, Cehia şi Slovacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul petrolier rus Lukoil a semnat un acord cu companiile maghiare MOL şi Norm Benzinkut KFT privind vânzarea a 138 de benzinării din Cehia, Slovacia şi Ungaria, a anunţat compania rusească.

Slovnaft Ceska Republica (filială a MOL Plc.) achiziţionează 44 de benzinării ale Lukoil în Cehia, iar Norm Benzinkut cumpără 75 de benzinării în Ungaria şi 19 în Slovacia. Decizia de vânzare a activelor a fost luată în cadrul optimizării afacerilor Lukoil în sfera vânzărilor de produse petroliere, susţine compania petrolieră rusă .

Anterior, Lukoil s-a înţeles să vândă toate benzinăriile din Ucraina companiei austriece AMIC Energy Managemenent GmbH. O decizie în acest sens a fost luată din cauza blocării benzinăriilor companiei de către radicalii din Sectorul de Dreapta şi a scăderii cu 42% a vânzărilor de produse petroliere în Ucraina.

Săptămâna trecută, directorul general al grupului petrolier rus, Vagit Alekperov, declara că sancţiunile impuse Rusiei de statele occidentale din cauza crizei din Ucraina vor forţa Lukoil să-şi reducă programul de investiţii, din cauza accesului limitat la finanţare, adăugând că vor fi vândute unele active din Europa de Est.

 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite