Kremlinul, după avertismentul SUA în privința folosirii armelor nucleare: Avem contacte „sporadice” cu partea americană

0
0

Kremlinul a anunţat luni că are contacte „sporadice” cu SUA în chestiuni legate de armele nucleare, la câteva zile după ce Vladimir Putin a declarat că nu joacă la cacealma în privinţa disponibilităţii sale de a utiliza astfel de arme.

Defilare cu arme nucleare în fața Kremlinului FOTO Shutterstock
Defilare cu arme nucleare în fața Kremlinului FOTO Shutterstock

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova și Washingtonul mențin un canal deschis limitat de dialog pentru a permite „schimbul urgent de mesaje” în chestiunea nucleară, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Există canale de dialog la nivelul adecvat, dar sunt de o natură foarte sporadică. Cel puţin ele permit schimbul unor mesaje de urgenţă despre poziţia fiecăruia”, a spus Peskov într=o conferință de presă.

Putin a amenințat săptămâna trecută că este dispus să folosească arme nucleare „pentru a proteja Rusia şi poporul” său, în contextul în care a anunţat o mobilizare parţială care riscă să escaladeze semnificativ războiul din Ucraina.

Statele Unite au avertizat duminică Rusia cu „consecinţe catastrofale” dacă va recurge la arme nucleare în Ucraina.

Consilierul pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a dat asigurări că Statele Unite vor „răspunde decisiv” în cazul în care Rusia va folosi astfel de arme împotriva țării vecine.

El nu a furnizat mai multe amănunte, dar a precizat că Washingtonul a transmis în privat Moscovei „foarte clar exact ce ar însemna acest lucru”.

Dmitri Peskov a refuzat să comenteze când a fost întrebat dacă Statele Unite au transmis Rusiei ce vor să spună prin „consecinţe catastrofale”.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite