Încă o moarte suspectă în Rusia. Director din Căile Ferate Ruse, găsit împușcat pe balcon

0
0

Un alt director rus de top a fost găsit mort într-un caz suspect de „sinucidere". Pavel Pchelnikov, în vârstă de 52 de ani, director al unei companii subsidiare a Căilor Ferate Ruse, a fost găsit mort cu o rană de glonț pe balconul locuinței sale din Moscova.

FOTO The Sun/East2West
FOTO The Sun/East2West

Nu cu mult timp în urmă, Pavel a postat fotografii în care părea să se bucure de vacanță. O anchetă oficială este în curs de desfășurare cu privire la cauzele morții sale, chiar dacă versiunea inițială aparentă este că s-a sinucis.

Este cel mai recent deces dintr-o serie de altele similare în care au murit directori de top din Rusia. 

Autoritățile au concluzionat rapid că aceste personalități influente s-au sinucis, dar în toate cazurile au existat motive de îndoială cu privire la cauza morții.

Pchelnikov se lăuda ca fiind „cel mai experimentat manager de PR din cadrul companiei Căile Ferate Ruse".

La 1 septembrie, magnatul petrolier Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, a căzut în gol de la fereastra etajului șase al unui spital din Moscova.

Conform unui raport, președintele Lukoil — a doua cea mai mare companie petrolieră din Rusia — a fost „bătut" înainte de a fi "aruncat pe fereastră". Dar aceste detalii nu au fost confirmate oficial.

Compania sa își exprimase opoziția față de războiul din Ucraina.

În mod ciudat, Putin a sosit la Spitalul Clinic Central la scurt timp după ce a fost găsit cadavrul lui Maganov pentru a-i aduce un ultim omagiu ultimului lider sovietic Mihail Gorbaciov, care a murit la acel spital.

În iulie, Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, șeful unei companii de transport și logistică pentru o companie care făcea afaceri cu Gazprom, a fost găsit mort în piscina sa, un prieten important, criminolog de top, avertizând că a fost vorba de un act criminal.

Alți doi directori cu legături cu Gazprom au fost găsiți morți în locuințele lor de lux de lângă Sankt Petersburg, pe fondul suspiciunilor că aparentele sinucideri ar fi putut fi, de fapt, crime, scrie Mirror.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite