FSB acuză Ucraina de distrugerea unui post de frontieră al Rusiei. Kievul denunţă o dezinformare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un obuz lansat luni de pe teritoriul Ucrainei a distrus o structură a unui post de frontieră al Rusiei, fără să se soldeze cu victime, acuză Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), pe fondul unor confruntări armate între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi din Donbas, relatează AFP.

„La 21 februarie, la ora (locală) 9.50 (8.50, ora României), un obuz neidentificat tras de pe teritoriul Ucrainei a distrus complet punctul grănicerilor din regiunea Rostov, (situat) la o distanţă de aproximativ 150 de metri de frontiera ruso-ucraineană”, anunţă FSB, citat de agenţiile ruse de presă.

„Nu au existat victime. Genişti lucrează la faţa locului”, susţine FSB.

În Rusia, grănicerii se află în subordinea FSB.

O înregistrare video atribuită FSB şi postată pe internet de către agenţiade ştiri RIA Novosti prezintă o clădire mică, sfârtecată, şi moloz, într-o zonă împădurită.

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a dezminţit informaţia, precizând că nu a existat niciun atac asupra vreunui post de frontieră al Rusiei din sectorul Rostov. El a denunţat o activitate de dezinformare a Rusiei.

„Nu-i putem împiedica să producă informaţii false, însă insistăm asupra faptului că nu tragem în nicio infrastructură civilă sau asupra regiunii Rostov”, a declarat pentru AFP Pavlo Kovalciuk.

„Nu există tiruri de artilerie împotriva forţelor ruse de ocupaţie”, a adăugat el.

Potrivit zn.ua, aceste filmuleţ este un fals. Deşi propaganda Kremlinului spune că structura postului de frontieră a fost distrusă, steagul rus rămâne neatins „în mod miraculos” în mijlocul clădirii.

Occidentul a avertizat deja că Rusia inventează pretexte, inclusiv filmuleţe trucate, pentru a lansa un război la scară largă împotriva Ucrainei. Săptămâna trecută, separatiştii proruşi din Doneţk au fost prinşi minţind în legătură cu o presupusă aruncare în aer a maşinii liderului miliţiei lor. Maşina aruncată în aer nu era a lui Denis Sinenkov, ci avea doar plăcuţele de înmatriculare ale UAZ-ului Patriot al liderului separatist din Doneţk.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite