Fără mașini străine în administrația rusă. Putin le cere oficialilor să conducă exclusiv automobile autohtone

0
Publicat:

Liderul rus le-a spus oficialilor de rang înalt că ar trebui să treacă la utilizarea mașinilor autohtone.

Fabrică de mașini Lada FOTO Shutterstock
Fabrică de mașini Lada FOTO Shutterstock

Mașinile străine, afară, motoarele rusești, înăuntru. Acesta a fost mesajul președintelui rus Vladimir Putin către oficiali, joi, în timpul unei întâlniri cu șefii întreprinderilor de producție, a informat agenția de presă de stat TASS, citată de Politico.

Ministerele, agențiile și administrația afacerilor au cerut să continue [achizițiile] mașinilor de fabricație străină, să continue această practică. Am spus că acest lucru ar trebui să fie absolut exclus și toți oficialii țării să conducă mașini autohtone”, a spus Putin.

Lada, marca emblematică a Rusiei

Piața auto din Rusia a avut de suferit în ultimii ani, afectată de greutatea sancțiunilor și a retragerii companiilor internaționale de pe piață. Marii producători de automobile precum Volkswagen, Mercedes-Benz și Nissan și-au suspendat munca în Rusia, pe fondul războiului Kremlinului împotriva Ucrainei. Acest lucru a lăsat însă mai mult spațiu pe piață pentru mărcile rusești.

Trecerea la conducerea mașinilor autohtone va fi „mai modestă decât înainte”, a recunoscut Putin, dar a spus că este totuși un lucru bun.

Toți oficialii noștri sunt minunați, dar ar trebui să realizeze nevoia de a ne strădui să dezvoltăm mărci autohtone de mașini și alte produse autohtone”, a spus Putin.

Lada este cea mai emblematică marcă de mașini din Rusia și cea pe care președintele țării i-a îndemnat pe oficiali să o conducă. Pe de altă parte, Putin însuși a fost văzut într-un Aurus, o marcă de mașini mai luxoasă, tot de producție autohtonă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite