Extremiștii ruși sunt furioși că Kremlinul nu a fost capabil să prevină o serie de atacuri jenante pe teritoriul național

0
Publicat:

Naționaliștii ruși sunt furioși din cauza unei serii de atacuri asupra teritoriului rusesc, care au scos la iveală lacunele din apărarea sa și au pus-o pe picior greșit în invazia sa în Ucraina.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Extremiștii au criticat liderii Rusiei pentru ceea ce au numit eșecul lor de a proteja țara. De asemenea, i-au acuzat că au ascuns amploarea noilor atacuri care au lovit Rusia, potrivit businessinsider.com.

Repercusiunile au fost preluate de respectatul think tank Institutul pentru Studiul Războiului, care le-a descris miercuri într-o actualizare.

ISW a scris că "propagandiștii ruși și milbloggeri au criticat forțele rusești pentru incapacitatea lor de a apăra teritoriul rusesc și instalațiile militare, criticând în același timp recentele eforturi de cenzură ale Ministerului rus al Apărării".

Acesta a evidențiat postările pe Telegram ale unor personalități populare din mass-media din Rusia.

Proeminentul blogger anonim Rybar a declarat că un atac recent asupra aerodromului rusesc Pskov sugerează că apărarea aeriană a Rusiei nu s-a adaptat pentru a opri atacurile cu drone. Acesta a criticat autoritățile pentru că nu au protejat cu hangare avioanele valoroase de acolo și a comparat defensivele lor în mod nefavorabil cu cele din Crimeea ocupată de Rusia, mai aproape de luptător.

Jurnalistul rus Alexander Kots a declarat că atacurile recente au arătat că nu ar exista un loc sigur în părțile din Rusia care sunt aproape de Europa și că Rusia va trebui să se adapteze.

Un alt blogger a declarat că aerodromurile rusești ar trebui să fie mai bine protejate, iar un altul a spus că Rusia ar trebui să recunoască atacurile imediat ce au loc, în loc să fie forțată să le recunoască după ce surse ucrainene le raportează.

Bloggerii de război și personalitățile media din Rusia împărtășesc știri și opinii despre invazia Rusiei în Ucraina, influențând și reflectând atât atitudinea țării față de război, cât și modul în care Rusia se comportă.

Aceștia au evidențiat deseori problemele din cadrul armatei ruse care nu au fost recunoscute de oficiali sau de mass media rusești strict controlate.

De obicei, sunt de acord cu obiectivele războiului, dar își exprimă frustrarea față de incapacitatea Rusiei de a învinge Ucraina mai rapid.

Furia lor a fost provocată de un număr tot mai mare de atacuri cu drone, probabil organizate de Ucraina sau de grupuri afiliate la Ucraina.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că cele cel puțin cinci atacuri separate cu drone raportate în Rusia în noaptea de marți spre miercuri reprezintă "cel mai mare atac asupra Rusiei" de când aceasta a invadat Ucraina în februarie 2022.

Iar unele dintre aceste lovituri au distrus și avariat avioane militare rusești aflate pe teritoriul național.

Rusia a acuzat Ucraina pentru majoritatea dintre ele, deși, de obicei, Ucraina nu acceptă responsabilitatea.

Analiștii militari au declarat pentru The Wall Street Journal că Ucraina a dezactivat probabil mai multe avioane rusești care stau în bazele rusești decât avioane implicate în luptă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite