După „referendumuri”, bărbaților cu vârste de mobilizare li se va interzice să părăsească Rusia

0
0

Autoritățile ruse vor închide frontierele pentru bărbații care au vârstă de mobilizare, a declarat pentru Meduza o sursă apropiată Administrației Prezidențiale (AP) a Federației Ruse. Potrivit acestuia, cea mai probabilă dată pentru introducerea interdicției este 28 septembrie.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

A doua sursă, de asemenea apropiată Administrației Prezidențiale, spune că acest lucru se va întâmpla „după referendumurile” care au loc în autoproclamata RPD, RPL și în teritoriile ocupate din regiunile ucrainene Herson și Zaporojie. Acestea se vor încheia în seara zilei de 27 septembrie.

Sursa a mai menționat că va exista o aparentă „viză de ieșire”: „pentru a părăsi Rusia, bărbații vor trebui să obțină permisiunea biroului de înregistrare și înrolare militară”.

Mobilizarea în Rusia a început la 21 septembrie. Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, cei care se află în rezervă și au specializările militare corespunzătoare și experiența de luptă sunt supuși la recrutare. Pe portalul guvernamental „Explain.rf” se spune că „cu prioritate” sunt supuși mobilizării soldații și sergenții cu vârsta de până la 35 de ani, ofițerii subalterni - până la 50 de ani, ofițerii superiori - până la 55 de ani. După cum a scris anterior Meduza , soldații și sergenții sunt în rezervă până la 50 de ani, iar generalii - până la 70 de ani.

În cadrul mobilizării, Rusia va înrola în armată 1,2 milioane de persoane, a declarat anterior pentru Meduza o sursă apropiată de unul dintre ministerele federale. Kremlinul neagă acest lucru.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite