Disidenta Liubov Sobol, o susţinătoare a lui Navalnîi, ar fi fugit din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liubov Sobol FOTO EPA-EFE
Liubov Sobol FOTO EPA-EFE

Liubov Sobol,o susţinătoare a opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi, ar fi fugit din Rusia după ce un tribunal i-a impus o restricţie de circulaţie pe timpul nopţii pe o perioadă de un an şi jumătate pentru incitare la încălcarea restricţiilor sanitare în Rusia, a anunţat presa din Rusia.

Sobol, o avocată de 33 de ani, nu a confirmat informaţia nici pe reţelele sociale, nici pentru Moscow Times.

Sentinţa anunţată recent, care include o interdicţie de a părăsi Moscova, intră în vigoare la 10 zile după pronunţare.

„Potrivit unor relatări, Sobol a plecat spre Istanbul”,a transmis duminică Interfax, citând o sursă nedezvăluită.

Un canal de televiziune a mediei de stat a citat de asemenea o sursă necunoscută potrivit căreia activista ar fi plecat sâmbătă spre Istanbul de pe aeroportul Vnukovo. Turcia ar fi doar o destinaţie intermediară.

Liubov Sobol, care are deja două condamnări - între care una pentru vizita făcută unui agent de securitate presupus implicat în otrăvirea lui Navalnîi - riscă pedeapsa cu închisoarea pentru această faptă, dacă se dovedeşte adevărată.

Opozanta este acuzată de faptul că a încălcat reglementările sanitare la o adunare în susţinerea lui Navalnîi, anul acesta.

Un tribunal rus a dispus marţi ca Liubov Sobol să rămână la domiciliu în intervalul orar 22.00 - 06.00. Ei i s-a interzis totodată să nu participe la adunări publice. În plus, va trebui să se prezinte la un post de poliţie de trei ori pe lună.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite