Cum arată „bestia” Aurus Senat, limuzina pe care o foloseşte Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Limuzina preşedintelui rus Vladimir Putin este considerată un buncăr pe patru roţi. Aurus Senat poate face faţă unui bombardament cu rachete sau cu arme chimice.

Este denumită „bestia” deoarece maşina are 600 de cai putere şi poate atinge 250 kilometri pe oră. 

Limuzina blindată Aurus Senat este fabricată de constructorul Aurus Motors. Aceasta şi-a făcut apariţia în anul 2018, când Vladimir Putin a condus-o în acel an la proclamarea sa în cel de-al patrulea mandat de preşedinte. 

Modelul face parte din gama Aurus Kortezh, care ar urma să cuprindă sedanul Aurus Senat, van-ul Arsenal şi Suv-ul Komendant. 

Conform ziarului Vedomosti, Ministrul Industriei şi Comerţului, Denis Manturos, a afirmat că în acest an vor fi fabricate între 200 şi 300 de maşini Aurus Senat.

Costul şi dotările maşinii 

Maşina ar putea să coste 245.000 de dolari în varianta standard. Cântăreşte peste 6 tone şi are un motor V8 twin-turbo de 4,4 litri ce oferă 600 de cai putere. 

Geamurile sunt realizate din sticlă armată de 6 centimetri. Maşina deţine un sistem de compresie a aerului, folositor în cazul atacurilor cu gaz.  

Scaunele pasagerilor sunt mutate automat într-o poziţie sigură în cazul unei coliziuni.  

Pe lângă celelalte dotări, limuzina blindată păstrează în siguranţă persoanele din interiorul maşinii şi în cazul unei scufundări, aceasta având proprietăţi de submarin. 

RusiaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite