Atentatul sinucigaş din Volgograd trebuia comis la Moscova. Înregistrarea care surprinde momentul exploziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzul distrus în urma deflagraţiei FOTO Reuters
Autobuzul distrus în urma deflagraţiei FOTO Reuters

Atentatul sinucigaş comis luni în oraşul Volgograd, soldat cu şase morţi şi aproximativ 30 de răniţi, ar fi trebuit să aibă loc la Moscova, susţine o sursă din cadrul Comitetului rus de Investigaţii.

Potrivit sursei citate de Russia Today, rezultatele investigaţiei arată că Naida Asiyalova (30 de ani), femeia care a detonat bomba într-un autobuz din Volgograd, şi partenerul ei islamist, Dmitri Sokolov, împreună cu alţi doi suspecţi, ar fi intenţionat să comită atacul chiar în capitala Rusiei.

Ceilalţi doi conspiratori, Ruslan Kazanbiyev and Kurban Omarov, se aflau deja la Moscova şi o aşteptau pe Asiyalova pentru săvârşirea unui atac terorist, potrivit sursei din cadrul Comitetului rus de Investigaţii. Cei doi bărbaţi sunt căutaţi de poliţia rusă pentru comiterea unui dublu atentat în Daghestan (nordul Caucazului), în mai 2012, soldat cu 14 morţi şi peste 100 de răniţi. Aceeaşi sursă a adăugat că şi Sokolov era aşteptat la Moscova. 

Până în prezent, anchetatorii nu ştiu de ce Asiyalova a detonat bomba în autobuzul din Volgograd, omorându-se pe ea şi alţi şase oameni, şi nu şi-a dus la capăt planul de a comite un atentat la Moscova.

Potrivit corespondentului BBC de la Moscova, atentatul de la Volgograd alimentează temerile autorităţilor ruse privind planurile teroriste ale militanţilor din nordul Caucazului, ce ar putea fi puse în aplicare la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, în februarie anul viitor.

Înregistrarea video a atentatului sinucigaş de la Volgograd

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite