Armata rusă îşi va epuiza în curând  capacitatea de luptă în Ucraina, spun experţii militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
soldati rusi

Armata rusă îşi va epuiza în curând capacităţile de luptă şi va fi obligată să oprească complet ofensiva din Donbas, spun experţii militari occidentali citaţi de Washington Post într-o analiză.

„Va veni un moment în care micile avansuri pe care le face Rusia vor deveni nesustenabile, având în vedere costurile, şi vor avea nevoie de o pauză semnificativă pentru a restabili potenţialul”, a spus un înalt oficial occidental, vorbind sub rezerva anonimatului, potrivit ziare.com. 

Potrivit rapoartelor de pe canalele ruse de Telegram şi ale ministrului adjunct al apărării ucrainean Anna Malyar, armata rusă este sub presiune pentru a aduce întreaga regiune Lugansk sub control rusesc până duminică, ceea ce ar putea explica impulsul crescut de săptămâna trecută.

Cu toate acestea,  ofensiva depinde aproape în întregime de epuizarea unor cantităţi uriaşe de muniţie, în special obuze de artilerie, la o viteză pe care practic nicio armată din lume nu o poate susţine mult timp, a spus un înalt oficial occidental.

Între timp, Rusia continuă să sufere pierderi mari de echipamente şi trupe, ceea ce pune sub semnul întrebării cât mai poate continua atacul, a spus oficialul.

Oficialii refuză să ofere un interval de timp, dar premierul britanic Boris Johnson, citând estimări ale serviciilor de informaţii britanice, a indicat că Rusia va putea continua lupta doar pentru „următoarele câteva luni”.

„Dar condiţiile trupelor ucrainene se îmbunătăţesc pe măsură ce sosesc arme occidentale moderne, în timp ce condiţiile pentru trupele ruse se înrăutăţească pe măsură ce sunt dotate cu echipamente vechi”, a spus fostul comandant al forţelor americane în Europa, generalul Ben Hodges, care acum lucrează la Centrul pentru Analiza Politicii Europene.

În următoarele luni, ucrainenii vor primi suficiente arme occidentale pentru a lansa o contraofensivă, a mai spus el.„Rămân foarte optimist că Ucraina va câştiga şi că până la sfârşitul acestui an Rusia va fi împinsă înapoi la linia din 24 februarie”, a declarat Hodges, referindu-se la graniţele teritoriilor ocupate de ruşi din Crimeea şi Donbas.

„Evaluarea mea este că în următoarele câteva săptămâni totul se va întoarce în favoarea ucrainenilor".

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite