Armata rusă a pierdut până la 4% din soldaţi de la începutul războiului din Ucraina RAPORT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / ZDF
FOTO Arhivă / ZDF

Armata rusă a suferit pierderi semnificative de trupe şi echipamente militare în timpul războiului din Ucraina. Jurnaliştii de investigaţii de la iStories au arătat că Rusia a pierdut 4% din soldaţi şi că este puţin probabil ca armata ţării să revină la forma de dinainte de invazie într-un viitor apropiat.

Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina pe 24 februarie, armata ţării era clasată pe locul doi la nivel mondial. Ca urmare a sancţiunilor occidentale venite după declanşarea războiului, armata rusă şi-a pierdut avantajele atât în ​​ceea ce priveşte personalul, cât şi echipamentele. 

„Puterea militară a Rusiei din 23 februarie 2022 este deja un ideal de neatins. Este de neînlocuit”, a declarat expertul militar independent Pavel Luzin pentru iStories.

Rusia a pierdut între 2 şi 4% din forţa sa militară de la începutul războiului, a raportat iStories, citând cele mai recente estimări ale serviciilor de informaţii britanice şi ale Statului Major al Forţelor Armate ucrainene.

Între 15.000 şi 33.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi în Ucraina, a mai scris publicaţia citând estimările britanice şi ucrainene. Pierderile includ aproximativ 581 de generali şi ofiţeri de rang înalt.

Ministerul rus al Apărării şi-a actualizat ultima dată numărul oficial de morţi în Ucraina pe 25 martie, când a raportat 1.351 de soldaţi ucişi.

În iunie, deputatul Dumei de Stat Andrei Kartopolov a spus că numărul nu a fost actualizat de atunci, deoarece Rusia „a încetat să mai piardă oameni”.

Raportul iStories a mai evaluat că Rusia a pierdut 23-42% din tancuri şi până la 14% din vehiculele blindate.

Experţii au declarat pentru această publicaţie că Rusiei îi va lua ani de zile să-şi recupereze pierderile de echipamente militare, deoarece componentele şi tehnologiile occidentale utilizate la fabricarea lor sunt acum interzise din cauza sancţiunilor, scrie The Moscow Times.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite