Adolescentul de 15 ani care a salvat viețile a 100 de oameni în timpul atacului sângeros de la Moscova: „N-am lăsat pe nimeni în urma mea“ VIDEO

0
Publicat:

Un tânăr, în vârstă de 15 ani, a devenit erou, după ce a salvat de la moarte 100 de persoane în timpul masacrului săvârșit vineri seara într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Islam Haliov este angajat ca garderobier la Primăria Crocus, unde a avut loc atacul armat. Având în vedere faptul că știa foarte bine clădirea, tânărul a putut să-i conducă pe oamenii îngroziți către un loc sigur. 

De asemenea, în momentul în care cei patru atacatori și-au făcut intrarea în sala de spectacol și au deschis focul, el a crezut că gălăgia pe care o auzea era făcută de persoane care se aflau sub influența băuturilor alcoolice. 

La început am auzit niște sunete ciudate la primul etaj. Ne-am gândit că poate venise vreun grup gălăgios", a afirmat el în cadrul unui interviu, conform Fox News, care citează Daily Mail. 

Atunci când oamenii au început să iasă în fugă către scara rulantă, am înţeles că avea loc un atac”, a mai spus Haliov pentru televiziunea rusă, potrivit News.ro.  

Islam Haliov
Islam Haliov a salvat de la moarte 100 de persoane. Foto Captură video X

„Am înțeles că, dacă nu reacționam, îmi pierdeam viața și ar fi pierit mai mulți oameni", a spus băiatul. „Sincer, a fost foarte înfricoșător", a mai mărturisit el. 

Imagini din diferite unghiuri îl arată pe Halilov îndemnându-i pe oameni spre o ieșire de urgență. 

Pe aici, pe aici, pe aici, pe aici", spune tânărul în materialul video. „Toată lumea să meargă pe acolo. Toată lumea pe acolo”

N-am lăsat pe nimeni în urma mea”, a mai declarat tânărul erou pentru post rus Zvezda. 

În cadrul unui interviu pentru televiziunea rusă, care a avut loc duminică, băiatul a mărturisit că nu a făcut altceva decât să pună în aplicare instrucțiunile oferite personalului în caz de urgență. 

În plus, acesta nu este de părere că este erou, ci consideră că doar și-a „făcut treaba”. Adolescentul a primit și un premiu pentru fapta sa vitejească. 

Amintim faptul că indivizi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au pătruns vineri seara în sala de concerte Crocus City Hall. Evenimentul sângeros s-a soldat cu moartea a minimum 137 de persoane, între care și trei copii.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite