Ziua Naţională a Vinului revine în Piaţa Marii Adunări Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Vinului va fi sărbătorită în acest an din nou în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Aceasta va fi marcată pe 1-2 octombrie şi va avea genericul „Omul-Sufletul Vinului”.

Sărbătoarea va oferi oaspeţilor degustare cu peste 400 de vinuri. peste 40 de companii mari, producători mici şi producători de divin, se vor reuni sub brandul unic „Vinul Moldovei, o legendă vie” şi îşi vor prezenta spre vânzare şi degustare produsele.

Totodată, va avea loc un concert cu program de două zile, unde vor evolua ansambluri, orchestre, fanfare şi tarafuri din cele trei regiuni vinicole ale Moldovei: Valul lui Traian, Codru şi Ştefan Vodă. În plus, cei prezenţi la eveniment vor avea posibilitatea de a savura bucate tradiţionale: carne la grătar, mămăligă, sarmale, plăcinte şi alte bucate de sărbătoare.

de asemenea, va fi desfăşurat „Târgul meşteşugarilor”.  Acolo vor fi prezentate şi comercializate lucrări cu motive inspirate din struguri, vin şi vie, realizate manual de către meşterii populari. Doritorii vor putea participa la ateliere de olărit, sculptat, pictat, dogit şi alte ocupaţii cu tradiţie.

În 2015, la Ziua Naţională a Vinului au participat circa 17 mii de oameni, comparativ cu 100 de mii care participau în anii precedenţi. Totodată, dacă în anii precedenţi la sărbătoare participau aproape 40 de producători vinicoli, în 2015 numărul lor a fost de 4 ori mai mic. Scăderea numărului de vizitatori a fost legată de formatul nou al sărbătorii. Aceasta a fost găzduită de zece companii vinicole şi de Asociaţia Micilor Producători de Vinuri, renunţându-se la festivitatea din PMAN, din cauza protestelor ce au avut loc în anul 2015.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite