Vladimir Voronin condamnă interceptarea discuţiilor dintre Shor şi Filat. „Usatîi trebuie tras la răspundere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat şi Vladimir Voronin în plenul Parlamentului. FOTO Adevărul
Vlad Filat şi Vladimir Voronin în plenul Parlamentului. FOTO Adevărul

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, condamnă iniţiativa lui Renato Usatîi de a publica înregistrările convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor şi crede că acesta trebuie pedepsit.

„Interceptările se fac doar în dosare, nu este cinstit şi nu este normă juridică. Trebuie tras la răspundere”, a declarat Voronin în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PCRM este de părere că arestarea lui Filat reprezintă un act de justiţie şi a dat de înţeles că ar vota o moţiune de cenzură pentru căderea Guvernului Streleţ. „E foarte bine că s-au început aceste descoperiri. Vom cere să continuie ancheta, iar cei învinuiţi să fie traşi la răspundere, indiferent dacă trăiesc sau nu în Moldova. Cât despre Streleţ, el nu are grijă de situaţia din ţară, dar se ocupă să-i apere spatele lui Filat”, a declarat Voronin. Acesta crede că Vlad Filat are acum „fericita ocazie să numească pe cine crede el de cuviinţă că trebuie tras la răspundere”. 

Fostul preşedinte al Republicii Moldova a vorbit şi despre cei 22 de ani de la înfiinţarea Partidului Comunist din Republica Moldova. „Au fost ani importanţi, avem în continuare perspectivă”, consideră liderul comunist.

Precizăm că PCRM este reprezentat în Parlament de 21 de deputaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite