Vlad Filat s-a întors în arestul CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicianul Vlad Filat a fost transferat joi, 17 decembrie, din Penitenciarul nr. 13 în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), a declarat pentru Adevărul Moldova ofiţerul de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP).

DIP a mai precizat că mai multe detalii vor fi oferite de procurori. Totuşi, procurorul Adriana Beţişor a refuzat să ofere mai multe informaţii pentru Unimedia. „Nu vă voi da nicio informaţie şi nu voi comenta în niciun fel, fiindcă nu vă cunosc. Sunaţi la serviciul de presă al Procuraturii Anticorupţie sau CNA”, a declarat Beţisor pentru sursa menţionată.

Avocatul lui Filat, Igor Popa,menţionează că nu ştie cât timp ar putea sta clientul său în izolatorul CNA.

Totodată, luni, 21 decembrie o comisie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) în frunte cu deputatul austriac Stefan Schennach, preşedintele Comitetului de Monitorizare al APCE, va face o vizită la Penitenciarul nr. 13, unde urma să verifice condiţiile de detenţie ale lui Filat, dar şi situaţia fostului deputat Grigore Petrenco, aflat şi el în arest. Această vizită este efectuată în contexul plângerilor adresate de cei doi politicieni privind condiţiile inumate în care sunt deţinuţi. Stefan Schennach va mai avea întâlniri cu ministrul Justiţiei, procurorul general şi avocatul poporului.

Procuratura Generală spune că acest transfer a fost făcut pentru că procurorii lucrează cu Filat la primul dosar pentru care este învinuit şi care urmează a fi trimis în judecată. Menţionăm că Vlad Filat a mai stat în izolatorul CNA timp de 72 de ore, după ce i-a fost ridicată imunitatea la şedinţa Parlamentului din 15 octombrie. Ulterior, politicianul a fost transferat la Penitenciarul nr. 13 din capitală, unde s-a aflat până ieri, 17 octombrie.

Amintim că tot joi, 17 decembrie, Curtea de Apel Chişinău a menţinut hotărârea Judecătoriei Buiucani prin care Vlad Filat va rămâne în arest până la data de 13 ianuarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite