Vlad Filat: Oferta UE de modernizare a agriculturii moldoveneşti a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat

Potrivit premierului demis Vlad Filat, Uniunea Europeană a decis amânarea ofertei ENPARD imediat după ce deputaţii au votat moţiunii de cenzură a Guvernului.

Această declaraţie a fost făcută în urmă cu câteva minute de către premierul Vlad Filat. Acesta a anunţat că imediat după votarea moţiunii de cenzură de la Palatul Republicii, a fost contactat de la Bruxelles privind amânarea ofertei strategice a Uniunii Europene de modernizare a agriculturii în Moldova, pentru o dată încă nestabilită.

Ministerul Agriculturii a început discuţiile de aderare la Programului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală pentru ţările din vecinătatea Uniunii Europene, din luna iunie a anului trecut.

„Din 11 martie trebuiau să aibă loc negocierile pentru Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, iar pe 14 martie trebuia să discutăm pentru Acordul de Asociere. Oferta ENPARD pentru Moldova a fost amânată“, a declarat premierul Vlad Filat, după şedinţa de Guvern, făcând referire la contractul care trebuia să fie semnat de ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, în 2014.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite