Vlad Batrîncea, despre pachetul de legi privind amnistia fiscală: Nu este stimulativ, ci pentru curăţarea capitalurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul socialist Vlad Batrîncea consideră că pachetul de legi privind facilităţile fiscale şi amnistia fiscală nu este unul stimulativ, ci pentru curăţarea capitalurilor. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

Parlamentarul susţine că legea privind amnistierea fiscală a fost iniţiată pentru o categorie anume de oameni. Chiar dacă în document este indicat că această amnistiere nu va viza deputaţii, procurorii, judecătorii, Vlad Batrîncea spune că pe numele acestora şi aşa nu erau înregistrate multe bunuri, cum este bine ştiut.

În plus, această iniţiativă a fost promovată înainte ca Guvernul să prezinte proiectul bugetului pentru anul viitor, astfel încât să fie clară situaţia în întregime, cum va suporta bugetul aceste modificări şi de unde va avea mijloace financiare pentru acoperirea cheltuielilor. „Asemenea reforme se fac la început de mandat, când o guvernare vine în fruntea statului, nu după cortină, atunci când guvernarea pleacă. Nu este clar cine va realiza această politică bugetară fiscală, nu este clar cine va fi responsabil”, a spus politicianul.

Având în vedere reacţia Fondului Monetar Internaţional, deputatul crede că instituţia va reduce finanţarea şi va cere explicaţii autorităţile moldoveneşti. „Dacă ei (actuala guvernare, n.r.) în prezent pot să-şi desfăşoare campania electorală fără banii europenilor, atunci fără banii FMI-ului nu vor putea nicidecum face acest lucru”, a spus deputatul socialist.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite