VIDEO Un interlop afiliat organizaţiei criminale „Makena”, reţinut în flagrant delict pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Din luna octombrie 2018 până în luna februarie 2019, oamenii legii au documentat acţiunile ilegale ale unui grup infracţional care sub diferite pretexte, precum acordarea aşa-zisei „protecţii” din partea interlopilor, prin şantaj însoţit de ameninţări, încasau „taxe” ilegale de la persoanele care desfăşurau afaceri în domeniul transportului de pasageri prin punctul de trecere dintre Moldova şi Ucraina, „Otaci - Moghiliov-Podolischii”.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală şi al măsurilor speciale de investigaţie desfăşurate, a fost identificat organizatorul grupului infracţional, un bărbat de origine daghestaneză, cu antecedente penale, anterior fiind afiliat organizaţiei criminale „Makena”, condusă de către aşa-numitul „hoţ în lege”, Vladimir Moscalciuc.

La data de 8 februarie curent, suspectul a fost reţinut în flagrant în mun. Chişinău, în momentul primirii de la una dintre victime a unei tranşe din „taxa” impusă acesteia pentru protecţie.

La demersul procurorilor, în privinţa învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 zile.

Dacă i se va demonstra vinovăţia, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.

Investigaţiile pe caz continuă, în scopul identificării tuturor complicilor învinuitului, precum şi altor persoane care au avut de suferit în urma activităţilor ilicite ale grupului infracţional.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite