VIDEO „Trebuie să scăpăm ţara din captivitate”. Protest în faţa Parlamentului de la Chişinău, organizat de Blocul ACUM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Blocul electoral ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, a organizat un protest în faţa Parlamentului pentru apărarea justiţiei joi, 21 martie, la doar o oră de la covocarea primei şedinţe a noului Parlament. Manifestaţia a fost organizată în contextul celor două sentinţe de condamnare emise pe numele activiştilor PPDA, Gheorghe Petic şi Sergiu Cebotari.

Zeci de activişti şi simpatizanţi ai Blocului ACUM, printre care şi deputaţii Alexandru Slusari, Oazu Nantoi, Liliana Onofrei, Igor Grosu, Octavian Ţîcu, Dan Perciun, Dumitru Alaiba, Sergiu Litvinenco, Vladimir Bolea etc., au scandat: „Jos Mafia”, „Învingem acum”, „Jos corupţia”, „Sunteţi speranţa noastră” etc.

Reprezentanţii Blocului ACUM le-au mulţumit alegătorilor pentru sprijinul oferit pe 24 februarie şi au adus critici la adresa Partidului Democrat. De critici nu a scăpat nici Igor Dodon, acuzat de complicitate cu Vlad Plahotniuc, după ce preşedintele ţării a convocat şedinţa Parlamentului la doar 24 de ore şi în timp ce liderii ACUM se aflau la Bruxelles, la un eveniment organizat de PPE.

Fostul poliţist de frontieră Gheorghe Petic, cel care a făcut mai multe dezvăluiri privind schemele de contrabandă cu ţigări de la frontiera moldo-română, a fost condamnat miercuri, 20 martie, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru viol. De asemenea, Gheorghe Petic va o achita o amendă în sumă de 30.000 de lei.

Fostul angajat al „Poştei Moldovei” Sergiu Cebotari, cel care a făcut dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine şi folosirea muncii forţate, scrie JurnalTV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite