VIDEO Protest la Vama Sculeni. Vameşii români le interzic basarabenilor să intre în ţară cu rezervorul plin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Sculeni. CAPTURĂ Pro TV
Vama Sculeni. CAPTURĂ Pro TV

Mai mulţi şoferi se plâng că de câteva zile vameşii români le interzic să intre în România cu rezervorul maşinii plin. Ei au dreptul să aiba doar 30 de litri de combustibil. Dacă îl umplu la capacitate maximă, sunt bănuiţi de faptul că ajunşi la Iaşi, unde carburantul este mai scump, îl vand, iar asta s-ar numi contrabandă, relatează Pro TV Chişinău.

Peste 20 de şoferi, majoritatea locuitori ai raionului Ungheni, s-au adunat sâmbătă seară la Vama Sculeni, nemulţumiţi că autorităţile române le interzic să treacă Prutul dacă au mai mult de 30 de litri de combustibil în rezervoare.

“Scriu kilometrajul şi când vii înapoi în Moldova se uită. Calculează câţi kilometri ai parcurs, scot motorina...”, a relatat unul dintre protestatari pentru Pro TV Chişinău.

“Ei cred că noi facem contrabandă. Nu au prins pe nimeni, nimeni niciodată nu a putut să demonstreze”, a completat un alt cetăţean moldovean. “Ce fel de business poate fi cu 40 de litri de motorină? Să fim realişti”.

După ce au blocat pentru puţin timp accesul transportului spre România, şoferii au încercat să împiedice să treacă şi vehicolele care intrau în Moldova. Pentru a calma spiritele, la faţa locului a venit vicepreşedintele raionului Ungheni.

Şoferii spun ca autorităţile române nu le prezintă niciun act în care să scrie ce cantitate de combustibil trebuie să aibă în rezervoare. “S-a discutat, nu au fost răspunsuri concrete. Poliţiştii dau vina pe vameşi, vameşii + pe poliţişti...”

Autorităţile de la Bucureşti nu au comentat deocamdată situaţia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite