VIDEO Igor Dodon, către preoţi: „Amenzi nu vor fi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

În timp ce premierul Ion Chicu avertizează preoţii să se conformeze regulilor impuse de autorităţi şi să nu desfăşoare slujbe şi alte evenimente religioase cu participarea enoriaşilor, pentru că în caz contrar vor fi amendaţi, preşedintele Igor Dodon le dă asigurări slujitorilor bisericilor că aceştia nu vor fi amendaţi.

Mesajul lui Igor Dodon către preoţi a fost transmis Live chiar pe pagina de Facebook a preşedintelui, însă şeful statului nu ştia că este filmat în timp ce poartă un dialog cu preoţii. Odată ce a sesizat că este înregistrat, Igor Dodon a îndemnat cameramanul să nu mai filmeze.

Discuţia a început cu faptul că unul dintre preoţi i-a solicitat lui Igor Dodon ca autorităţile să nu-i amendeze „măcar în noaptea asta”. După care a urmat replica lui Igor Dodon: „Amenzi nu vor fi. Dragi, părinţi, ascultaţi-mă pe mine”.

Amintim că Igor Dodon a mai declarat recent că preoţii nu trebuie amendaţi pentru încălcarea restricţiilor impuse de autorităţi, în contextul răspândirii COVID-19. Şeful statului este de părere că slujitorii bisericii care au fost până acum sancţionaţi pentru că au organizat slujbe cu participarea enoriaţilor nu sunt de vină, deoarece ţine de responsabilitatea autorităţilor de a nu admite ca cetăţenii să intre în biserici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite