VIDEO Filmare inedită făcută de militarii moldoveni trimişi în Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii moldoveni care se află la Kosovo, în cadrul misiunii KFOR, au înregistrat un mesaj inedit pentru rudele şi cunoştinţele lor din ţară, de pe un platou montan.

În înregistrarea video a soldaţilor noştri făcută publică pe site-ul Ministerului Apărării, comandantul contingentului, locotenent-colonelul Roman Ceban, transmite urarea de Paşte pentru cei de-acasă de pe un platou montan înzăpezit. În fundal pot fi văziţi toţi ceilalţi militari aliniaţi pentru felicitarea filmată.

Contingentul, care a plecat în Kosovo la începutul lunii martie, este format din 41 de militari. Dintre aceştia 33 execută misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare. De asemenea, din contingent fac parte şapte genişti şi un ofiţer de stat major.

În Kosovo, militarii moldoveni execută misiuni în comun cu militarii contingentului italian sub comanda Grupului de Luptă Multinaţional West (Multinational Battle Group-West).

Totodată Republica Moldova va aloca anual câte 900.000 de dolari pentru întreţinerea contingentului său militar la operaţiunea Forţelor Multinaţionale din Kosovo, potrivit acordului încheiat printr-un schimb de scrisori cu Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi ratificat pe 14 martie de Parlamentul de la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite