VIDEO „Am auzit că românii vor să-i bată pe ruşi”. Declaraţiile tinerilor care urmau să intre cu bâte şi cuţite în mulţimea care sărbătorea Centenarul la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 21 de tineri, cu măşti pe faţă şi rucsacuri în spate, reţinuţi duminică, 25 martie, în centrul Chişinăului, în timp ce se deplasau spre evenimentul unionist desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, au făcut declaraţii condradictorii. În timp ce unii dintre ei afirmă că se plimbau prin zonă, alţii recunosc că scopul lor era să intre în mulţime.

Din afirmaţiile acestora s-a constatat că ei s-au organizat pe o reţea de socializare, unde a fost format un grup prin intermediul căruia persoanele interesate au fost invitate pe 24 martie, ora 15:00, în regiunea sectorului Botanica, pentru a-şi planifica acţiunile violente pentru ziua de 25 martie.

În grupul format pe reţeaua de socializare s-au înscris circa 115 persoane, iar la întrunirea lor din sectorul Botanica s-au prezentat doar 20 de indivizi. 

Unul dintre cei reţinuţi a afirmat că ar fi auzit de la un prieten că cetăţenii români vor să-i agreseze pe trecătorii care vorbesc în rusă, iar el a decis să poarte la el un cuţit cu scopul de a se apăra.

Un alt individ a mărturisit că a venit în centrul Capitalei „pentru a protesta împotriva românilor”, având intenţia „prin bătaie” să-i influenţeze pe cetăţenii români să renunţe la ideea unirii.

La 25 martie, în jurul orelor 11:30, în urma unei înţelegeri prealabile, circa 50 de persoane s-au adunat în regiunea lacului Valea Morilor. Persoanele prezente au planificat în continuare acţiunile din PMAN.

În acest caz a fost pornit un proces penal pentru huliganism.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite